ODHODI: 27.4., 23.6., 11.8., 25.8., 15.9.2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI/1 NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: SLOVENIJA – LOCARNO – LUGANO
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 0.30. Vožnja po Italiji do Švice. Najprej se bomo ustavili v Locarnu, ki se nahaja ob jezeru Maggiore in je najnižje ležeče švicarsko mesto. Sprehod po mestu in prosti čas za kavico ali samostojne sprehode. Po želji bomo lahko povzpeli na hrib Madona del Sasso, od koder je prekrasen pogled na Švicarske Alpe in jezero (doplačilo). Nato bomo pot nadaljevali do bližnjega mesteca Bellinzone. Sprehod po starem mestnem jedru, ki je uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesco. Sledila bo vožnja do Lugana, priljubljenega švicarskega izletniškega mesteca, ki leži ob istoimenskem jezeru. Na potovanju bomo tudi izvedeli, zakaj mu pravijo tudi švicarski Monte Carlo. Sprehod po mestu, nekaj prostega časa ter vožnja proti hotelu v okolici Milana. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: MILANO – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili do Milana. Ogled mesta bomo začeli na trgu Piazza Duomo, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo Duomo. Katedrala je največja gotska mojstrovina v Italiji in tretja največja cerkev v Evropi, gradili so jo kar pol tisočletja. Po ogledu se bomo sprehodili pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Sprehod bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Redna cena na osebo: 117 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 29 EUR, prevoz iz Celja in Maribora in Novega Mesta 15 EUR, (ob prijavljenih najmanj 25 potnikov); vzpenjača na Madono del Sasso 12 EUR