ODHODI: 26.4., 28.4., 22.6., 26.10.2018

ČAS POTOVANJA: 4 DNI / 2 NOČI

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: SLOVENIJA – MADŽARSKA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi Most v Ljubljani v večernih urah. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti vzhodu, do romunske meje.

2. DAN: SIGHISOARA – SIBIU
V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sighisoara. Mesto je od leta 1999 na seznamu svetovne dediščine Unesca. Poznano pa je predvsem kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi in mestna vrata nas zapeljejo v daljno preteklost 14. stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Seveda se bomo ustavili tudi pri rojstni hiši krvoločnega grofa, nato pa nadaljevali proti mestu Sibiu, ki je eno najbolj multikulturnih mest etnično nekoč še bolj pestre Transilvanije. Sibiu imenujejo tudi perla Transilvanije. Nemška različica imena mesta je Hermanstadt in ravno priseljenci iz nemških dežel so skozi zgodovino temu elegantnemu mestu s številnimi palačami, trgi in pisanim kulturnim utripom dali poseben pečat. Sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: SIBIU – BRASOV – SIBIU
Dopoldne se bomo odpravili v Brasov, še eno slikovito mesto Transilvanije. Ponaša se s slavno gotsko Črno cerkvijo, elegantnim glavnim trgom, različnimi pravoslavnimi cerkvami… Popoldne bomo pot nadaljevali po sledovih Drakule in se zapeljali do gradu Bran (doplačilo), ki ga imenujemo tudi grad Drakule. Ogledali si bomo grad, kjer bomo začutili duh grofa Drakule. Drakula se je uspešno boril proti Turkom, zato se je njegov sloves hitro razširil po Evropi. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Po ogledu vožnja mimo Brasova nazaj proti Sibiu do hotela. Nočitev.

4. DAN: SIBIU – HUNEDOARI – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Hunedoari na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin, pri nas bolj znan kot Kralj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi bil v grajski ječi nekaj časa zaprt grof Drakula (doplačilo). Graščina je eden najlepših gotskih objektov v Evropi. Po ogledu gradu bo sledil odhod proti Madžarski in Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah.

Redna cena na osebo: 259 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo): enoposteljna soba 99 EUR, vstopnine cca. 40 EUR.