ODHODI: 7. 4., 27. 4., 29. 4., 23. 6., 28. 9., 5. 10., 27. 10. 2018

ČAS POTOVANJA: 2 DNI / 1NOČ

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest

PROGRAM:

1. DAN: LJUBLJANA – BOLOGNA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Vožnja po severni Italiji do Bologne, ki si jo bomo ogledali. Bologna je mesto z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldne prihod na »romanjolsko« riviero. Nastanitev v hotelu v okolici Riminija in nočitev.

2. DAN: RIMINI – SAN MARINO – SLOVENIJA
Po zajtrku ogled starega mesta Rimini. Sprehodili se bomo po starem delu, kjer bomo videli trdnjavo, slavolok in most Tiberio, Sledila bo vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata Sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike Sv. Marina in do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic in nakupe priložnostnih spominkov, njihovih daleč poznanih likerjev in usnjene galanterije. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Redna cena na osebo: 89 EUR.

CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, pristojbine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vodenje, organizacijo in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (na osebo):enoposteljna soba 23 EUR, obvezna mestna pristojbina. OTROŠKI POPUST: 10 % na dodatnem ležišču z dvema odraslima.